Nagyvilág

Visszaszámláló órák jelezték a texasi fesztiválon Travis Scott érkezését, be is indult a nyolc halottat követelő roham

Amy Harris / Invision / AP / MTI
Amy Harris / Invision / AP / MTI

Az már vasárnap biztossá vált, hogy a texasi hatóságok legalább két nyomozást indítanak a Astroworld zenei fesztiválon történt halálesetek körülményeinek kivizsgálására. Travis Scott pénteki koncertje idején a színpadnál feltolult tömeg legalább nyolc embert taposott össze, és a kitört pánikban több tucatnyian meg is sérültek.

A Reuters szerint a houstoni tisztviselők közölték, hogy a pénteki áldozatokon a lehető leghamarabb elvégzik a szükséges vizsgálatokat, hogy holttestüket átadhassák a családoknak, néhányuk személyazonosságát várhatóan csak vasárnap teszik közzé.

A houstoni polgármester, Sylvester Turner azt mondta újságíróknak, hogy az áldozatok közül ketten 14 és 16 évesek, ketten 21, ketten 23 évesek voltak. A hetedik, legidősebb áldozat is csak 27 éves volt. A nyolcadik holttestet még nem azonosították.

Lina Hildago megyei bíró a tragédia „objektív, független” kivizsgálását szorgalmazta. Nem tartotta kizártnak, hogy az 50 ezer fős fesztivál tervei nem voltak megfelelően kidolgozva, de azt sem, hogy a tervek jók voltak, csak nem követték őket.

Az elhunytak családjai, és minden más érintett, választ érdemelnek

– mondta Hildago.

Azt szintén a Reuters írta meg, hogy egyes szemtanúk szerint abban, hogy hirtelen hatalmas hullám indult meg a főszínpad felé, közrejátszott az is, hogy a fesztivál területén olyan visszaszámláló órákat állították fel, amelyek azt mutatták, mikor lép a színpadra Travis Scott. A rapper érkezése előtt megkezdődött a roham, közben pedig a színpad előtt több helyen is beindult a szokásos lökdösődés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik