Nagyvilág

Eladta 9 és 12 éves lányunokáját egy román nő

POLIȚIA ROMÂNĂ / FACEBOOK
POLIȚIA ROMÂNĂ / FACEBOOK
Az idős asszony két, egyenként ezer eurót érő aranyérmét kapott a két gyerekért. Most eljárást indítottak ellene.

A nagymama Mehedinti megyében évek óta nevelte unokáit, de a minap az aranyért a két kislányt „kiházasította”. Ellene a rendőrség eljárást indított, a két lányt gyermekelhelyező-központba vitték – írja a Maszol.ro.

A kiskorúak azért kerültek az idős asszonyhoz, mert apjuk elhagyta őket, az anyjuk pedig pszichiátriai problémákkal küzd. A hét elején a szomszédok értesítették a gyermekvédelmi hatóságot, nekik lett gyanús, hogy a két kislányt eladhatta a nagyanyjuk.

A megyei gyermekvédelmi igazgatóság vezetője a Digi24 hírtévének azt mondta, a gyermekeket akaratuk ellenére adták el. A 9 évest egy  másik megyébe vitték, 12 éves nővére szülőfalujában maradt. Az ő esküvőjét meg is tartották, de utána hazamenekült nagyszüleihez, mert „új családjában” bántalmazták.

A kislányok – a velük foglalkozó gyermekpszichológus szerint –  zavarodottak voltak, de már kiegyensúlyozottabbak, azon dolgoznak, hogy túltegyék magukat a történteken. A rendőrség kiskorúak bántalmazása és ellenük elkövetett szexuális agresszió gyanújával indított eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik