Nagyvilág

Az aradi gyerekgyilkos beismerte: falhoz vágta a kislányt

A 23 éves férfi korábban azt állította, baleset történt. Az ügyész szerint a férfi tudatmódosító szereket fogyaszt.

Az Arad külvárosában megtalált halott kisgyerekre egy kutyasétáltató helybeli bukkant. Sokáig nem sikerült azonosítani, de miután elkészült a kislány fantomképe, fény derült a tettes kilétére is. Őrizetbe vették a mostohaapját, akit a gyilkossággal és a nyomok eltűntetésével gyanúsítottak. A 23 éves férfi a rendőrségi kihallgatásán beismerte: ő ölte meg a kislányt – írja a Maszol.ro. 

A 23 éves férfi először azt állította, baleset történt: éppen fürdetni készült a kislányt, amikor megcsúszott, beütötte a fejét a kád szélébe, meghalt.

A nyomozóknak később bevallotta, a kislány fejét a falhoz vágta, mert nem hagyta békén, izgága volt, őt pedig zavarta, hogy folyton játszani akart. Miután észrevette, hogy a gyereknek nincs pulzusa, megijedt, a gyermek testét berakta egy bőröndbe, taxit hívott és a városszéli temető mellé ment, ahol megpróbálta eltüntetni a holttestét, felgyújtva azt. Ezek után egy másik taxival hazament.

Ügyészségi források szerint a kisebbik, hároméves gyereket is magával vitte. A rendőrség Facebook-oldalán azt írta, nyugodtan aludt, amikor megjelentek nála. A nyomozóügyész szerint a férfi tudatmódosító szereket fogyaszt.

Az ötéves gyerek és hároméves öccse egyébként a mostohaapjuk felügyelete alatt volt, mert édesanyjuk a szülészeten éppen a harmadik testvérüket hozta a világra. Az asszonyt két gyermekével most egy gyermekvédelmi központba vitték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik