Nagyvilág

Megrendezte saját halálát egy indiai férfi, hogy megszerezze 5 millió dolláros életbiztosítását

Megrendezte saját halálát egy indiai férfi: kobrával maratott halálra egy hasonló kinézetű nincstelen embert, hogy megszerezze ötmillió dolláros (1,5 milliárd forintos) életbiztosítását, írja az MTI.

Az 54 éves vádlott, aki hosszú évekig az Egyesült Államokban élt, egy kobrát szabadított a hasonmására, s miután az belehalt a kígyómarásba, megszervezte, hogy felvehesse az amerikai biztosítótól az életbiztosítási összeget.

Az Indian Express napilap cikke szerint a csalás úgy lepleződött le, hogy a biztosító gyanút fogott és nyomozásra kérte a helyi, Mahárástra állambeli rendőrséget.

A tanúvallomások ellentmondásosak voltak. A rendőrség ellenőrizte a férfi telefonhívásait is és rájöttek, hogy a telefont továbbra is használják. Az is kiderült, hogy a csaló a saját unokaöccseként mutatkozott be, amikor azonosította a holttestet. A csalás kísérletével vádolt férfit és négy feltételezett bűntársát is őrizetbe vették.

A lap szerint a biztosítótársaság azért gyanakodott a férfira, mivel négy évvel ezelőtt már megpróbálta megrendezni a felesége halálát is.

A csaló dolgát megkönnyítette, hogy két évtized után csak nemrég tért vissza az Egyesült Államokból Indiába, ahol új lakóhelyén még csak kevesen ismerték őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik