Nagyvilág koronavírus

Romániai járványrekord: 331 halott, köztük egy csecsemő

Ro Vaccinare / Facebook
Ro Vaccinare / Facebook
Az államfő szerint az egészségügyi helyzet katasztrofálissá vált.

Romániában még soha nem volt ennyi áldozata egyetlen nap alatt a koronavírus-járványnak. 331 haltak meg az elmúlt 24 órában, köztük egy csecsemő és két 18 éves fiatal. 14 744 új koronavírus-fertőzöttet találtak – írja a Transindex.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport szerint az elmúlt 24 órában elhunyt 331 ember közül 303-an oltatlanok voltak, 28-an megkapták a koronavírus elleni oltást. A beoltott elhunytak 48 és 90 év közöttiek voltak, és más betegségekben is szenvedtek.

Jelenleg 400 gyereket kezelnek kórházakban. 1513 ember van intenzív osztályon, közülük 23 kiskorú. Romániában nincs egyetlen szabad intenzív terápiás ágy sem a Covid-19-betegek kezelésére.

A Maszol szerint az államfő rendkívül aggasztónak nevezte a járványhelyzet súlyosbodását és az energia drágulásét. Klaus Iohannis szerdán az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón, Szlovéniában arról beszélt, hogy ami Romániában történik „az katasztrófa” ezért mielőbb szükség van egy új kormányra, de kell néhány nap, míg lehiggadnak a politikai kedélyek, ezért úgy döntött, csak jövő héten hívja a kormányalakítási egyeztetésre a parlamenti pártokat.

Ezt a válságot csak az indulatok mellőzésével, érett magatartással lehet feloldani

– jelentette ki.

Kapcsolódó
Megbukott a román kormány, véres fejű Superman-szobor volt az előjel
Megszavazta a parlament a Florin Citu vezette kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik