Nagyvilág koronavírus

Halálos ágyán vallotta be, hogy hamis az oltási igazolványa

Egy fiatal koronavírus-fertőzött akkor vallotta be, hogy hazudott az immunitásáról, és valójában hamis oltáspapírral rendelkezik, amikor már semmit sem tudtak tenni az élete megmentéséért.

Az esetet Ioana Codru, a romániai Szeben megyei sürgősségi kórház intenzív osztályának főorvosa mesélte el a Főtér tudósítása szerint azzal a célzattal, hogy mások is okuljanak a történetből.

A fiatal nem sokkal azután, hogy beismerte a csalást, meghalt. Az orvosnő a negyedik járványhullám legmegrázóbb eseteként írta le a történteket.

A lap szerint a kórházban ápolt súlyos betegek elsöprő többsége nem oltatta be magát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy aki oltottként mégis megfertőződött, és intenzív ellátásra szorult, gyorsabban leküzdötte a betegséget, mint az oltatlanok.

Előfordul, hogy az intenzív osztályon kérik a betegek az oltást, de a betegség ezen stádiumában már semmit nem lehet tenni a megelőzés érdekében

– osztotta meg tapasztalatait a főorvos.

Az orvosok ezért azt kérik a hamis oltásigazolásokkal üzletelőktől, hogy gondolják meg, mielőtt bárkinek is hamis oltáspapírt adnak, mert az illető az életét kockáztatja megfertőződés esetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik