Nagyvilág

Magyar gyártmányú lőszerrel tüzeltek az ukrán elnök főtanácsadójának autójára

MTI / AP / Jevhen Maloletka
MTI / AP / Jevhen Maloletka
Hajtóvadászatot indítottak a tettesek kézre kerítésére.

Magyar gyártmányú, speciális lőszert használtak az ukrán államfő barátja, főtanácsadója ellen a merénylők. A gyilkossági kísérlet helyszínén talált 20 töltény mindegyikét Magyarországon gyártották – írja a Kárpátinfo a  belügyminiszter-helyettesre hivatkozva.

Jevhenyij Jenyin szerint a támadók 7,62-es kaliberű magyar lőszert használtak. A hatóságok megpróbálják kideríteni, azok hogyan, mikor kerültek Ukrajnába, ahol ilyet nem is gyártanak. A belügyminiszter első helyettese nem zárta ki, hogy a lőszereket becsempészték. Azt mondta, Szerhij Sefir autóját 12 találat érte, két golyót a sofőr testéből távolítottak el.

Volodimir Zelenszkij főtanácsadója sértetlen maradt, sofőrjét intenzív osztályon ápolják. A merénylet után a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettesek kézre kerítésére.

[ ccentral_article_recommendation title=”Kapcsolódó” url=”https://24.hu/kulfold/2021/09/22/loves-ukran-elnok-fotanacsadoja-auto/” image=”1″ lead=”1″]

A New Yorkban tartózkodó államfő jelezte, miután elmondja beszédét az ENSZ közgyűlésén, azonnal hazautazik. Az államfő szerint a merénylők neki üzentek, amikor rálőttek barátja kocsijára, de nem hátrál meg, nem befolyásolja a gazdaság kifehérítésére, a bűnözés és a befolyásos pénzügyi csoportok ellen indított harcában.

Az Elnöki Hivatal vezetője közölte, a Szerhij Sefir elleni merénylet kihívást jelent Volodimir Zelenszkijnek és csapatának, így egész Ukrajnának. Andrij Jermak Facebook-oldalán azt írta, a kihívást elfogadják, arra közös választ adnak, sem a merénylők, sem a megrendelő nem úszhatja meg a büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik