Nagyvilág

Azonosították a Krk szigetén talált ismeretlen nőt

A közösségi média segítségével sikerült beazonosítani azt a nőt, akit a hónap elején találtak meg Krk szigetén egy sziklás övezetben, de nem tudta elmondani magáról, hogy kicsoda, írja az Euronews.

Helyi sajtóértesülések szerint miután közzétették a fotót a nőről, rengeteg e-mail és telefonhívás érkezett a hatóságokhoz. Így derült ki, hogy az illető egy szlovák turista, Daniela Adamcova.

A szlovák nőre még szeptember 12-én lett figyelmes egy halász Soline falujának közelében, amikor segítségért kiáltozott. Kimentését követően nem igazán tudott elmondani magáról semmit, de tökéletesen beszélt angolul.

A napokban megtalálták a közelben a hátizsákját a személyes holmijaival és egy üres pénztárcával, de személyazonosító okmány és mobiltelefon nem volt benne.

A rendőrségi közlemény szerint

a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a szlovák állampolgár turistaként tartózkodott Horvátországban.

A személyazonosságára vonatkozó megoldást állítólag az Egyesült Államokból szállította valaki, a nő ugyanis 2015-ig ott élt.

Kiderült, Amerikában ékszereket tervezett többek közt olyan sztároknak, mint Brigitte Bardot vagy Barbra Streisand. Alkotásaival a Jóbarátok című népszerű sorozatban is találkozhattak a nézők.

A nő egyébként Trencsénben született és 1984-ben ment az USA-ba, hogy divattervezést tanuljon. Itt ismerte meg férjét, aki sikeres filmproducer, de 2000-ben elváltak és Adamcova hazaköltözött Szlovákiába, ahol egészen 2008-ig maradt. 2015 és 2018 között állítólag Írországban élt, ahol hajléktalan-szállókon dolgozott.

Adamcovát jelenleg egy rijekai kórházban ápolják, állapota stabil.

Az még mindig nem derült ki, hogyan került a kietlen sziklás területre a nő és mitől veszítette el az emlékezetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik