Nagyvilág

Átvette Hadházy Ákos módszerét a szlovák pénzügyminiszter

tv.nrsr.sk 
tv.nrsr.sk 
Igor Matovic a volt kormányfő, Robert Fico ellen vetette be.

Botrány volt a szlovák parlament csütörtöki ülésén. Igor Matovic azzal provokálta a Smer elnökét, hogy beszéde alatt egy plakátot mutatott fel – írja az Új Szó, illetve a Paraméter. Amikor Robert Fico a jelenlegi belügyminiszter visszahívásának fontosságáról beszélt, a pénzügyminiszter elérkezettnek látta az időt, hogy belógassa a papírt.

A gyilkos az utcasarkon a morálról prédikál.

Az ellenzék azt követelte a parlament elnökétől, hogy utasítsa ki a  Igor Matovicot az ülésteremből, ahova tilos vizuális segédeszközt bevinni.

Boris Kollár ezt elutasította, szerinte a pénzügyminiszter nem vétett a házszabály ellen, mert a plakátot közvetlenül a plenáris ülésen alkotta meg. A Smer elnöke logikátlan nevezte, hogy a képviselők nem vihetnek be vizuális segédeszközt az ülésterembe, de helyben elkészíthetik. Robert Fico hozzátette, legközelebb ők is visznek egy százméteres vásznat és festeni fognak. Boris Kollár erre úgy reagált, ezt a szabályt biztosan módosítani fogják.

Ezt követően viszont már ő csapott össze keményen a volt kormányfővel, aki neki címezve jelezte, nem is várható több a plagizálóktól, mire a házelnök megkérdezte tőle, mit lehetne várni a maffiózóktól.

Inkább maffiózó, mint plagizáló, de ez már egy másik dolog

– mondta erre Robert Fico. Igor Matovic erre már a Facebook-oldalán reagált azzal, hogy ezt a furcsa értékrendet emelte ki.

Az mindenesetre biztos, hogy Hadházy Ákos egy határokon átívelő műfajt teremtett, bár ő jóval kidolgozottabb táblákkal próbálta megzavarni Orbán Viktor napirend előtti felszólalását, és Kövér László meg is büntette ezért.

Kapcsolódó
A lófasz is majdnem előkerült Orbán beszéde közben
Hadházy Ákos „a lónak a faszát” felirattal is készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik