Nagyvilág

Filmbe illően bukott le az adóhivatal simlis főnöke

police.hu
police.hu
Akkor derült ki, hogy ő környék legnagyobb adócsalója, amikor betörtek a házába.

A Krassó-Szörény megyei Nándorhegy (Oțelu Roșu) adóhivatalának vezetője uzsorázott és adót is csalt, nem kis tételben. A Főtér.ro a román sajtó alapján azt írta, mindez csak egy filmbe illő betörés után derült ki.

Egy férfi egy nándorhegyi játékteremben elbukta a pénzét. Nem adta fel. Folytatni akarta a játékot. Azt tanácsolták neki, hogy kérjen az adóhivatal helyi főnökétől, aki mindig szívesen ad kölcsön, igaz uzsorakamatra. Ezt ő meg is erősítette, de pechjére azt is elárulta, hogy csak később tud majd segíteni, mert éppen Thaiföldön nyaral.

A félkarú rabló által kifosztott férfi erre még aznap betört társaival a leendő „jótevője” házába, ahonnan elvittek egy kisebb széfet. A zsákmány viszont akkora volt, hogy másnap vissza kellette menniük egy kisteherautóval, hogy ellopják a nagyobbik, egytonnás széfet is.

Az okozott kár 500 ezer euróra (176 millió forint) rúgott. Amikor a tetteseket a rendőrség elfogta, kiderült, hogy az adóhivatali főnök nem tud elszámolni az összeharácsolt vagyonával, így a pénzt lefoglalták, az adóhivataltól kirúgták, eljárás indult ellene. Az ügyet kirobbantó Antena3 szerint az adóhivatali főnöktől a tolvajok a pénz és az ékszerek mellett elvitték két BMW X6-os luxusautó kulcsát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik