Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: kezdeményezi a Pfizer, hogy 6 hónapos és 5 éves kor közti gyerekeket is beolthassanak

MTI/EPA/Diego Azubel
MTI/EPA/Diego Azubel

Várhatóan novemberben engedélyt kér az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalától (FDA) a Pfizer-BioNTech vakcinagyártó, hogy koronavírus elleni oltásukat 6 hónapos és 5 éves kor közti gyerekek is megkaphassák – mondta Frank D’Amelio, a vállalat pénzügyi igazgatójaírja a Politico cikke szerint.

A Pfizer már korábban jelezte, hogy október elején tervezi kérelmezni az Egyesült Államok jóváhagyását az 5 és 11 év közötti gyermekek oltásához. A Morgan Stanley Globális Egészségügyi Konferencián felszólaló D’Amelio elmondta, hogy a 6 hónapos és 5 év közötti gyermekek oltási iránti kérelmet az 5–11 évesek adatainak benyújtását követő hetekben tervezik benyújtani, feltéve, ha az adatok pozitívak.

Az FDA augusztus végén hagyta jóvá a BioNTech/Pfizer vakcinát, így ez volt az első koronavírus elleni vakcina, amely teljes mértékben engedélyezett az Egyesült Államokban való használatra. Mind a Pfizer-BioNTech, mind a Moderna vakcinákat az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte már 12 évesnél idősebb gyermekek számára.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik