Nagyvilág

Körözi a szerb rendőrség Tito 70 éves unokáját

Nyolc hónap börtönre ítélték, szökésben van.

Körözést adott ki a szerb belügyminisztérium a hetvenéves Edvard Broz ellen – írja a Szabad Magyar SzóJosip Broz Tito, az egykori  Jugoszláv Szövetségi Köztársaság néhai elnökének unokáját távollétében ítélték 8 hónap letöltendő börtönre egy 29 éve történt baleset miatt.

Edvard Broz 1992. augusztus 20-án okozott ittasan halálos balesetet Zimonyban. Az akkor 41 éves férfi lakott területen belül 110 km/órás sebességgel előzött egy autót és egy buszt, amikor előbb egy szemből érkező kocsinak, majd egy villanyoszlopnak csapódott. A balesetben meghalt egy ember az autójában, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Amennyiben Edvard Brozt nem találják meg Szerbiában, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi elfogatóparancsot készül kiadni ellene, az Interpol is keresi majd. 

Brozt 13 éve nem tudják elérni a szerb hatóságok, a tragikus baleset után azonnal Horvátországba szökött. 2008. január 21-én a Batrovci határátkelőn letartóztatták, amikor megpróbált belépni Szerbiába, de három nap után elengedték, majd elvették az útlevelét. Később márciusban még megjelent a bíróságon, majd újra nyoma veszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik