Nagyvilág

Megúszta az életfogytiglant a szlovák Bonnie és Clyde

Pénzéért végeztek a cseh házaspárral, amely saját lányaként nevelte fel a gyilkos nőt.

Szlovákiában jogerősen 25 év szabadságvesztésre ítélték Ján Moncolt és Michaela Krajcovát, amiért 2018-ban meggyilkoltak egy cseh házaspárt Písek városában. A Legfelsőbb Bíróság enyhített a a Trencséni Kerületi Bíróság ítéletén, amely eredetileg életfogytiglan tartó szabadságvesztést szabott ki mindkettőjükre – írja a Paraméter.

A páros kérvényezte, hogy büntetését Szlovákiában tölthesse le, az illetékes hatóságok pedig ennek eleget is tettek, így mindketten a legszigorúbban őrzött börtönbe kerülnek. Két éve egy cseh bíróság 27, illetve 28 év szabadságvesztésre ítélte őket, amit tavaly év elején a prágai fellebbviteli bíróság helyben is hagyott.

A vád szerint a páros 400 ezer cseh koronáért (mostani árfolyamon mintegy 5,5 millió forintért) gyilkolta meg brutálisan a házaspárt, amely saját lányaként nevelte Krajčovát, aki tudott megtakarított pénzükről. A férfit 25 késszúrással gyilkolták meg, feleségének átvágták az ütőerét. Esélyük sem volt a túlélésre. A gyilkosság után Romániába menekültek, a rendőrség ott fogta el őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik