Nagyvilág

Trump most azért neheztel, mert kevés katolikus és zsidó szavazott rá

Chip Somodevilla / Getty Images
Chip Somodevilla / Getty Images
Pedig szerinte Izraelnek soha nem volt nála jobb barátja.

Az Intercessors (Közbenjárók) nevezetű vallási csoport szervezésében vett részt a héten egy beszélgetésen Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke, aki első négyéves ciklusa utána 2020 novemberében elvesztette az elnökválasztást a demokrata Joe Bidennel szemben.

Trump a mai napig nem ismeri el a vereségét, november óta sokféle indokot felhozott már, amelyekel önmagát legitimálja, a helyzet egészen addig éleződött, hogy a hívei januárban megrohamozták az Egyesült Államok Capitoliumát.

Ehhez képest Trump most nyíltan panaszkodott arról, hogy egyes közösségektől nagyobb bizalmat remélt.

Sokat tettem a katolikusokért. És, nem is tudom, meglepett, hogy nem szerepeltem náluk jobban

szemlézte az Insider Trump szavait, aki azt is kiemelte, a katolikusok voksainak nagyjából a felét szerezhette meg, amit érthetetlennek tart, főleg annak tükrében, hogy miként állnak a demokraták például az abortusz kérdéséhez.

A korábbi elnök emellett kitért a zsidó hitközösségre is, akiktől szintén több szavazatot remélt, de ugyancsak csalódnia kellett.

Izraelnek soha nem volt jobb barátja, és mégis, a szavazatoknak csak a negyedét szereztük meg.

Trump egyúttal újra elismételte, hogy valójában ő nyerte meg a 2020-as választásokat, híveinek pedig azt üzente, „úgy kell harcolnunk, ahogy eddig még soha”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik