Nagyvilág

Négy nap után került elő egy erdőben elkóborolt kislány Oroszországban

Vyatkin Vladimir / Sputnik / Sputnik via AFP
Vyatkin Vladimir / Sputnik / Sputnik via AFP

A Moszkvától nyugatra fekvő Szmolenszk régióban kóborolt el egy huszonkét hónapos kislány még múlt kedden. A BBC News oroszországi sajtóértesülésekre hivatkozva most azt írja, a kislány négy nap után került elő, a testét rovarcsípések borították, de egyéb baja nem volt. A gyermeket egy szmolenszki gyermekkórházban tartják megfigyelés alatt.

A történet úgy kezdődött, hogy a kislány édesanyja múlt kedden átugrott a szomszédba, és a gyereket négyéves nővérére hagyta. Az eltűnés után négyszáz helyi önkéntes bevonásával indította meg a keresést a rendőrség. A keresőcsapatok átkutatták a környéket, búvárok ellenőrizték a közeli víztározókat, de nem találtak semmit.

Négy nappal később aztán az egyik keresőcsoport megállt egy kis pihenőre a család házától mintegy négy kilométerre az erdőben. Zajt hallottak, majd meg is találták a kislányt, aki élelem és víz nélkül maradt. A kislány anyja azt mondta, a gyermek megfogadta, hogy soha többé nem kóborol el, bár azt is hozzátette, nem tudni, hogy meddig fog emlékezni az ígéretére.

A történet emlékeztet egy 2016-os esetre, akkor egy farkasok és medvék lakta szibériai erdőben egy hároméves kisfiúnak veszett nyoma. Ő hetvenkét óra után került elő. A két eset között különbség, hogy a kisfiúnál volt csokoládé, a kislány viszont étlen-szomjan várta meg, hogy rátaláljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik