Nagyvilág

Négyen megerőszakoltak, majd elhamvasztottak egy 9 éves lányt Indiában

AFP
AFP

Újabb döbbenetes erőszak miatt tüntetnek több napja India fővárosában. A gyanú szerint egy krematóriumban több férfi megerőszakolt egy 9 éves kislányt, akit tettük után elhamvasztottak.

Az eset vasárnap történt. A kislányt vízért küldte édesanyja az otthonukhoz közeli krematóriumhoz. Miután több, mint egy órája nem jött vissza, az anya keresni kezdte lányát. A krematóroumban találta meg, földön fekve, ajkai kékek voltak, vérzett az orra, zúzódások voltak a kezén és a karján, ruhája nedves volt.

A krematóriumban ott volt négy férfi is, akik közölték az asszonnyal, hogy a lányt áramütés érte. Az anyának azt mondták, ha a halálesetet bejelentené a rendőrségen, a boncolást végző orvosok eltávolítanák és eladnák lánya szerveit.

A négy férfi – aki közül az egyik egy hindu pap – ezután elhamvasztotta a lány holttestét. A rendőrség mind a négyüket letartóztatta.

Az eset után Delhiben több százan vonultak utcára, halálbüntetést követelve a letartóztatott férfiakra.

A megerőszakolt lány és családja a dalitok közé tartoznak. Az indiai kasztrendszerben őket hívják érinthetetlennek vagy tisztátalanoknak. A 200 milliós dalit közösség régóta szembesül hátrányos megkülönböztetéssel és visszaéléssel Indiában. Az ellenük elkövetett támadások száma a koronavírus-járvány kezdete óta tovább fokozódott.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában hivatalos adatok szerint 2019-ben naponta átlagosan 90 nők elleni nemi erőszakot jelentettek, de szakemberek szerint az áldozatok többsége nem tesz feljelentést.

Az indiai nők elleni erőszakról és annak okairól ebben a cikkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik