Nagyvilág

Hivatalosan is elvált feleségétől a világ egyik leggazdagabb embere

Getty Images / AFP
Getty Images / AFP

Jóváhagyta a bíróság, így hivatalosan is elvált Bill és Melinda Gates – írta a CNN.

A világ egyik leggazdagabb embere és felesége május elején jelentették be, hogy 27 év házasság után elválnak. Közleményükben akkor azt írták, már nem hisznek benne, hogy párként képesek tovább fejlődni.

Bill és Melinda Gates 1987-ben találkozott egymással a Microsoftnál, majd hét évvel később, 1994-ben házasodtak össze.

A CNN cikke szerint a válási szerződés, a megegyezés részletei nem ismertek, annyi viszont bizonyos, hogy egyiküknek sem kell tartásdíjat fizetnie. A Bloomberg Billionaires Index tájékoztatása szerint a Gates-vagyon nagyjából 152 milliárd dollár lehetett hétfőn, ami azt jelenti, hogyha feleztek, 76 milliárd dollárt kaptak fejenként. Melinda Gates a bírósági dokumentumok alpaján nem tervezi megváltoztatni a nevét.

A párnak három közös gyermeke van, közösen vezetik a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amely többek közt a koronavírus elleni küzdelemre is nagyon sokat áldozott. A korábbi közlemény szerint a munkakapcsolat nem szakad meg köztük, a jövőben is együtt fognak dolgozni a céljaikért.

Korábban kiderült, hogy válásban szerepe lehetett annak is, hogy Bill Gatesnek viszonya volt egy korábbi alkalmazottjával.

Kapcsolódó
Bill Gatesnek viszonya volt egyik alkalmazottjával, visszalépése előtt vizsgálta ki a Microsoft
A vizsgálatot azonban Gates visszalépése miatt nem tudták befejezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik