Gazdaság

Bill Gatesnek viszonya volt egyik alkalmazottjával, visszalépése előtt vizsgálta ki a Microsoft

Getty Images
Getty Images

Bill Gates tavaly márciusban jelentette be, hogy teljesen visszavonul a Microsofttól, hogy több időt szentelhessen jótékonysági tevékenységeinek, illetve a Bill és Melinda Gates Alapítvány munkájának. A BBC cikke szerint a cég a visszalépés híre előtt, 2019 végén indított vizsgálatot ellene, ezt a Microsoft meg is erősítette, mivel egyik női alkalmazottjuk egy levélben azt állította, hogy 2000-ben intim kapcsolata volt Gatesszel. A Wall Street Journal szerint Gatesnek emiatt kellett távoznia a Microsoft igazgatótanácsából, az üzletember szóvivője azonban cáfolta, hogy a vizsgálatnak köze lenne a Microsoft-alapító visszalépéshez.

Bill és Melinda Gates május elején jelentették be, hogy 27 év házasság után elválnak. Közleményükben azt írták, már nem hisznek benne, hogy párként képesek tovább fejlődni.

Hétfőn a belső vizsgálattal kapcsolatban a Microsoft  szóvivője úgy fogalmazott: az igazgatóság egyik bizottsága egy külső ügyvédi iroda segítségével alapos vizsgálatba kezdett. „A vizsgálat során a Microsoft széles körű támogatást nyújtott az aggályt felvető alkalmazottnak” – mondta. A vizsgálat azonban nem ért véget, mivel Bill Gates az ügy lezárása előtt kilépett a testületből.

Csaknem 20 évvel ezelőtt volt egy olyan ügy, amely barátságosan ért véget

– mondta Bill Gates szóvivője, hozzátéve: „Bill döntése a visszalépésről semmilyen módon nem kapcsolódott ehhez az ügyhöz. Valójában már évekkel ezelőtt érdeklődést mutatott aziránt, hogy többet foglalkozzon jótékonysági tevékenységeivel.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik