Nagyvilág

Középkori vészharanggal figyelmeztetett egy szerzetes az áradásra Németországban

Revierfoto / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Revierfoto / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A németországi Beyenburgban történt, hogy július 14-én, az áradásokat okozó hirtelen elzúduló eső idején nem működött a korszerű riasztórendszer, amelynek a vészhelyzet érkezésére kellett volna figyelmezetnie a lakosságot. Az Isider című lap helyi és egyházi sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja:

a településen emiatt egy középkori vészharangot hozott működésbe egy szerzetes.

Dirk testvér, a Steinhaus-kolostor szerzetesrendi tagja így riasztotta a környék lakosságot, mielőtt a települést elöntötte volna a víz. A szerzetes a helyiek szerint életeket mentett meg a középkori vészharang működésbe hozásával.

Németország nyugati részét történelmi méretű árvíz sújtotta július közepén, de súlyos helyzet alakult ki Hollandiában és Belgiumban is. Egész települések kerültek víz alá, csak Németországban legalább százan haltak meg, de sokakat máig eltűntként tartanak nyilván. A politikusok szerint egyértelmű, hogy a katasztrófa oka a klímaváltozás. A németországi ítéletidőről itt írtunk részletesen:

Kapcsolódó
„Ez horror. Nem tud mást tenni az ember, mint sírni”
Történelmi méretű árvíz sújtja Németország nyugati részét, de súlyos a helyzet Hollandiában és Belgiumban is. Egész települések kerültek víz alá, csak Németországban legalább százan haltak meg, de sokakat eltűntként tartanak nyilván. A politikusok szerint egyértelmű, hogy a katasztrófa oka a klímaváltozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik