Nagyvilág koronavírus

Betiltották a zenét a legnépszerűbb görög buliszigeten

Getty Images
Getty Images

A görög kormány a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében betiltotta a zenét az éttermekben, a bárokban és a szórakozóhelyeken Míkonoszon, írja a Reuters.

A szupergazdagok buliszigeteként ismert Míkonosz az ország egyik legnépszerűbb úti célja, minden nyáron több mint egymillió turista keresi fel, köztük hollywoodi sztárok, modellek, világhírű sportolók és influenszerek tömkelege.

Mivel az elmúlt napokban aggasztóan elkezdett emelkedni az új koronavírusos esetek száma, a kormány nemes egyszerűséggel betiltotta a zenét a sziget vendéglátóhelyein. Értelemszerűen zene nélkül azért bulizni is elég nehéz, de legalábbis szokatlan, így várhatóan a szórakozóhelyek sem lesznek mostanában túlzsúfolva. 

Emellett hajnal 1 és reggel 6 óra között kijárási korlátozást vezettek be: ebben az időintervallumban csak dolgozni vagy egészségügyi okokból hagyhatja el bárki az otthonát illetve a turisták esetében a szállását. Ezzel pedig teljesen megpecsételték a partik sorsát.

A szigorítások első körben legalább július 26-ig maradnak érvényben.

Görögország gazdaságának egyötödét adja a turizmust, ezért a tavalyi katasztrofálisan gyenge szezon után idén erősebb nyári hónapokra számítottak.

Az elmúlt hetekben egyébként országszerte lassú emelkedésnek indult az új fertőzötteknek a száma, ezért kötelezővé tették az oltást az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok alkalmazottjainak. Emellett most már csak beoltott vendégek mehetnek éttermek és klubok zárt terű részeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik