Nagyvilág

Felmentették a csempészcigivel lebukó volt MSZP-s képviselőt

Legény Zsolt állítja, fogalma sincs, hogy került a csempészáru a csomagtartójába.

Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól

mondta el a Magyar Hírlapnak az egykori MSZP-s képviselő, Legény Zsolt, miután az ukrán hatóságok felmentették a cigarettacsempészet vádja alól. A politikus azt ugyanakkor nem árulta el, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában szüntették-e meg vele szemben az eljárást.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, a volt szocialista képviselő autójának csomagtartójában még tavaly decemberben, a Beregsurány–Luzsanka határátkelő ukrán oldalán bukkantak az ukrán hatóságok nagy mennyiségű csempészcigarettára. Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki tisztségét is betöltő politikus azután lett gyanús az ukrán vámosoknak, hogy bár ukrán akkreditáció nélkül érkezett, az ellenőrzés során diplomata-útlevelet mutatott fel, annak ellenére, hogy az autóján nem volt diplomatarendszám. Miután felszólításra sem volt hajlandó kinyitni a csomagtartót, a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit, ezután derült fény a csempészárura.

A történtek után a pártot elhagyó Legény ellen Ukrajnában indult büntetőeljárás, ez ért most véget a képviselő felmentésével.

A Magyar Hírlapnak sikerült utolérnie a volt szocialista képviselőt, aki elmondta, továbbra sem tudja, hogy került az autójába a csempészáru, lennének tippjei, hogy ki helyezhette azt el ott, de bizonyítékok hiányában nem akar találgatásokba bocsátkozni.

A politikus hivatalosan még nem tájékoztatta egykori pártját a büntetőeljárás eredményéről, így azt sem tudta megmondani, hogy a történtek fényében visszatér-e az MSZP soraiba.

Ajánlott videó