Nagyvilág

Több mint negyven holttestet találtak a mexikói határon Arizonában

ALFREDO ESTRELLA / AFP
ALFREDO ESTRELLA / AFP

Negyvenhárom holttestet találtak az elmúlt hónapban az arizonai amerikai-mexikói határ közelében. A kiemelkedően sok emberi holttestről úgy gondolják, hogy nagyobb részt migránsok lehettek, és többek halálának köze lehet ahhoz, hogy az idei volt a valaha talapasztalt legmelegebb június az Egyesült Államokban. Arizona legalábbis azon nyolc állam közé tartozik, ahol hőségrekordok dőltek meg a múlt hónapban.

Az Arizonában található mexikói határszakaszon lényegében majdnem elkészült a Trupp-adminisztráció által megálmodott, közel négyszáz kilométer hosszú falszakasz, igaz, az építkezést Joe Biden kormánya leállította.

Az Associated Press azt írja, Mike Kreyche, a Humane Borders nevű civil szervezet térképészeti koordinátora megjegyezte, hogy nem mind a negyvenhárom ember júniusban halt meg. Az áldozatok közül tizenhatan mindössze egy napja, tizenhárman pedig kevesebb, mint egy hete lehettek halottak, amikor megtalálták őket – tette hozzá a szakember.

A Humane Borders halálozási adatai meghaladják az amerikai határőrség által jelentett hivatalos halálozások számokat, mivel ők csak azokat a testeket számolják, amelyeket feladatellátásuk során kezelniük kell.

Az Egyesült Államok és Mexikó határán idén jelentősen több halottat találtak, mint az előző év azonos időszakában. Kreyche közlése szerint ez 2021-ben 127, tavaly pedig csak 96 volt.

Arizona mellett az idén Texasban is növekedett a holtan talált migránsok száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik