Nagyvilág

Tízmillió eurót követel a 15 éves lányt megölő ortodox pap az áldatlan börtönviszonyok miatt

Nem tetszik neki a szűk cella, hogy nincs légkondi, kényelmetlen az ágy, és túl drágának tartja a börtön boltját.

Az ortodox pap 2015 októberében, Mamaia üdülőváros egyik bérelt lakásában ölte meg áldozatát, egy 15 éves lányt – írja a román sajtó alapján a Főtér. A férfi az interneten ismert meg a tinit, aki –  vallomása szerint – nagykorúnak adta ki magát.

Belement, hogy pénzért lefekszik vele, de nem tudtak megegyezni az árról, ezért a pap egy elektromos kábellel megfojtotta a lányt, majd beismerő vallomást tett a 112-es segélyhívón.

A Konstanca megyei bíróság 12 év letöltendő börtönre ítélte, óvását 2016-ban elutasították.

Még büntetése felét sem ülte le, de már elege van az aradi börtönben uralkodó körülményekből, panaszt tett, 10 millió euró kártérítést követel.

Szerinte drága a börtön boltja, a termékei gyatrák, a cellák szűkek,  cigiznek zárt térben. A kicsi és kényelmetlen ágyak poloskákkal és csótányokkal vannak tele. A cellákban nincs légkondicionálás, a falak penészednek, és nincs meleg víz.

A börtönkörülmények miatt az elítéltek az Emberi Jogok Európai Bíróságán sorra nyerik a pereket. A Főtér emlékeztet rá, ennek a kormány azzal próbálta elejét venni, hogy minden 30, embertelen körülmények között eltöltött nap után hat napot elengednek a büntetésből. A törvénnyel több ezer bűnöző szabadult korábban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik