Nagyvilág

„Hadilábon áll az igazsággal” a magyar kormánypropaganda

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Két belga lap ezért dobta vissza a kabinet hirdetését.

A magyar kormány Európa-szerte fizetett hirdetésekben próbálja propagálni Orbán Viktor 7 pontos EU-vízióját, ám két belga lap visszautasította a propagandaanyag megjelentetését. A Népszavával a flamand nyelvű De Morgen hirdetési osztálya azt közölte, a hirdetést azért nem fogadták el, mert összeférhetetlen volt az általuk képviselt értékekkel.

A másik belgiumi lap, a francia nyelvű La Libre Belgique szerint a magyar kormány hirdetése „meglehetősen szabadon bánik a tényekkel”. A Népszava brüsszeli tudósítójának a főszerkesztő, Dorian de Meeûs azt mondta, politikai hirdetést is nagyon ritkán,  politikusi megnyilvánulást pedig soha nem publikálnak, ha nem megy át az újságírók szűrőjén. Szerintük a magyar kormány hirdetése

hadilábon áll az igazsággal.

A Népszava úgy tudja, a hirdetést a Media Dynamics Kft. most hat nyelven kínálja, de bármely nyelvre készek lefordítani a szöveget, amely címe szerint Magyarország elképzeléseit taglalja, noha a hét pontban Orbán Viktornak a magyar függetlenség napján mondott beszéde köszön vissza.  

Kapcsolódó
Orbán Viktor külföldi lapokban, egész oldalas fizetett hirdetésekben üzen Európának
Szerinte Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik