Nagyvilág

„Apokaliptikus éjszaka volt” – mondta a cseh kórházigazgató a tornádó pusztításáról 

Vaclav Salek / MTI / AP / CTK
Vaclav Salek / MTI / AP / CTK
Az ítéletidő sokkolta az embereket. Mindenhol vér folyt.

Végítéletként írta le a csütörtöki csehországi tornádót a hodoníni kórház igazgatója. Az Új Szó idézte Antonín Tesaříkot, aki a tvnovinynak mondta el, mit történt náluk a pusztítás után. Az ítéletidőt sírás, kétségbeesés követte. Az emberek sokkot kaptak.

Félelmetes, szörnyű, apokaliptikus éjszaka volt. Első ránézésre nem lehetett megmondani, hogy ki sérült meg, mivel mindenhol vér folyt, az üléseken, a földön, a fekvőhelyeken.

Azok is azonnal mentek segíteni, akik maguk is elvesztették a tetőt a fejük fölül. Sikerült mozgósítani minden orvost, egészségügyi dolgozót. Kerékpárral, futva mentek a kórházba segíteni.

Kapcsolódó

Bár mindent megtettek az életéért, egy terhes kismamát így sem sikerült megmenteniük. A főnővér akkor tudta meg, hogy a házát  lerombolta atornádó, miközben a sérülteken segített. Sok kórházi dolgozó járt így, de mindenki folytatta a munkát. A kórház most adományt gyűjt a károsult ápolóknak.

Az igazgató arról is beszélt, hogy még mindig sokan érkeznek a hodoníni kórházba, mert a romok eltakarításakor is sokszor megsérülnek, de szolidaritást nem csak az emberek között tapasztalni, a környező kórházak is segítenek.

Kapcsolódó
Csehországi tornádó: meghalt egy kétéves kisgyerek
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a természeti katasztrófa után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik