Nagyvilág

Romániában újra a medvék miatt áll a bál

Agent green / Facebook
Agent green / Facebook
Lemondatnák az RMDSZ-es minisztert, aki kilövetné az agresszív medvéket.

A Transindex szerint a medvék miatt szintet lépett a konfliktus a környezetvédelmi miniszter és a környezetvédő civilek között. Tánczos Barna lemondatásáért az Agent Green petíciót indított.

Az ügy előzménye, hogy a miniszter bejelentette, a kormány sürgősségi rendelettel lehetővé tenné, hogy az emberekre veszélyes medvéket az engedély kérésétől számított 24 órán belül kilőjék. Az Agent Green vezetője, Gabriel Păun erre úgy reagált, hogy Tánczos Barna

nagyon gyorsan a vadászok minisztere lett, az ő érdekeiket képviseli,

nem veszi figyelembe, hogy a medve védett állat, pedig a tárca vezetőjeként neki ezt kellene képviselnie, nem a vadászok érdekeit.

Emlékeztetett rá, ők mutatták be a székelyföldi hatóságoknak, Kovászna és Hargita önkormányzati képviselőinek az Egyesült Államokban, hogy a medvékkel együtt lehet élni. Miután együtt bejárták a Yellowstone területét, nekik megígérték, hogy mindent alkalmaznak, az elektromos kerítésektől a medvebiztos kukákig.

Ehhez képest ezekre a Tánczos Barna által vezetett minisztérium nem ad pénzt, inkább segítené a trófeavadászatok megszervezését. Az Agent Green vezetője felelőtlennek nevezte a környezetvédelmi minisztert, aki a természet ellenében, nem a természetért dolgozik. Korábban a Transindex írt arról, hogy a medvék az állattartóknak komoly károkat okoznak, ami a vadászok érveit erősítené, ha közben a medvevadászat nem lenne bombaüzlet is, ami az elképesztő méretű orvvadászatot erősíti, ami ellen a környezetvédők tiltakoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik