Nagyvilág

Kovács Zoltán: Nem homofób, gyerekvédő a törvény

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Az államtitkár szerint csak egy kiszolgáltatott csoport védelmét erősítik.

Ha a gyermekeink védelméről van szó, nem kérdés: zéró tolerancia érvényes a pedofilokkal szemben, a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga – írta Kovács Zoltán államtitkár az Euronews hírportálon megjelent véleménycikkében, amit az állami hírügynökség szemlézett.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős politikus az egyre hangosabb nemzetközi bírálatokról úgy vélte, a kormány sok elismerést kapott családbarát politikája miatt, de Európában a  pedofiltörvény miatt újra kongatják a vészharangot.

Idézte Orbán Viktor újabb szamizdatját, amelyben a kormányfő azt állította: a liberálisok fogtak össze újra Magyarország ellen, és félremagyarázzák a törvényt.

Az államtitkár szerint a valóság az, hogy a törvény nem tesz mást, mint az alaptörvény, illetve annak kilencedik  módosítása szellemében erősítette a gyermekek védelmét.  

Kovács Zoltán szerint számítottak rá, hogy

a liberális gondolatrendőrség azonnal heves össztűz alá vette a törvényt,

amely valóban tiltja a homoszexualitás, a nemváltoztatás megjelenítését, népszerűsítését kiskorúaknak, mert úgy gondolják, ezzel védik a gyermekek szexuális fejlődését. Abban hisznek, hogy

bizonyos tartalmakat csak a megfelelő korban lehet ismertetni a gyermekek egészséges pszichológiai és mentális fejlődése érdekében.

Megismételte Orbán Viktor véleményét, a törvény nem sérti az európai eszméket és jogszabályokat. Azt a bírálók igyekeznek elhallgatni, hogy az új törvény alapján szigorúbb büntetést kapnak a szexuális bűnözők, a pedofilokat nyilvántartásba veszik – tette hozzá az államtitkár, aki szerint valójában csak fokozták egy sérülékeny csoport védelmét.

Az új törvény nem vonatkozik a 18 év felettiek szexuális szokásaira, abba senkinek sincs beleszólása, de ahogy Orbán Viktor is jelezte, a vita Európa jövőjéről, a gyermekekről elkezdődött, Magyarország kész megvédeni álláspontját – írta az államtitkár, kormánybiztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik