Nagyvilág

Lehagyták a Down-szindrómás lányt a pomponlánycsapat fényképéről

A Utah állambeli Shoreline középiskolában két fotó készült év végén a suli pomponlányairól. Első blikkre a két kép közel azonos: a lányok kék egyenruhában, a kezükben pomponokkal, mosolyogva néznek a kamerába. Mégis van egy lényeges különbség, ami mind az iskolában, mind az interneten nagy vihart kavart: a képről, amely az iskolai évkönybe került, hiányzik a csapat menedzsere, egy 14 éves Down-szindrómás lány.

Morgyn Arnoldot letaglózta, amikor kiderült, hogy nem szerepel az évkönyv fotóján szeretett csapatával – mondta a lány testvére a Salt Lake Tribune-nak. A család nem akar senkit hibáztatni, de Morgyn nehezen dolgozta fel a történteket – nyilatkozta az apja a BuzzFeed Newsnak. Az évkönyv hazahozása a tanév fénypontja volt, ám amikor felfedezte, hogy kimaradt a fotóból, már nem akarta megnézni – tette hozzá.

Kérdeztem tőle, Morgyn, hogy vagy, mit érzel? Azt mondta: „Szomorú vagyok, de ők a barátaim.”

Jeff Arnold reméli, hogy Morgyn története több párbeszédet is elindít a befogadásról, és nem csak a speciális igényű emberek esetében, hiszen mindannyian egyedülállóak és különlegesek vagyunk, lánya története pedig arra emlékeztet, hogy legyünk figyelmesek egymással.

Az egyelőre nem tisztázott, ki küldte ki a csapatképből Morgynt és miért, hiszen a csapatmenedzserek jellemzően szerepelni szoktak az évkönyvi fotókon. A tankerület elnézést kért a családtól, és lépéseket ígért annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló.  A csapatnak pedig „megszakadt a szíve”, hogy társuk kimaradt az utolsó évkönyvi képből – mondta a New York Timesnak az egyik pomponlány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik