Nagyvilág

Videón, ahogy egy futár ököllel esik a vitatkozó ügyfélnek

Videó készült arról, ahogy az Amazon egyik kézbesítője ököllel ütlegel egy 67 éves nőt a kaliforniai Castro Valley-ben – írja az Insider. Az esetet megelőzően az ügyfél vitába keveredett a kézbesítővel egy késésben lévő csomag miatt. A támadást két térfigyelő kamera is megörökítette.

Az Amazonnál dolgozó 21 éves Iztel Ramirezt az esetet követően letartóztatták, óvadékát 100 ezer dollárban állapították meg.

A vita amiatt alakult ki, mert a nő hiába kapott értesítést egy érkező csomagról, azt nem tudta átvenni. Amikor megkérdezte, hogy hol lehet a küldeménye, Ramirez arra kérte, hogy várjon türelemmel. 15 perc után a nő ismét Ramirezhez fordult, ekkor robbant ki a konfliktus. Ramirez azt mondta, fehér kiváltsága dacára nem fogja előbb megkapni a csomagot, erre a nő ribancnak nevezte, mire Ramirez nekiesett.

A becslések alapján a támadó nagyjából tízszer találta el áldozata arcát és fejét. Ramirez utóbb azt állította, hogy önvédelemből ütött. Az Amazon elítélte a történteket, Ramirez pedig már nem kézbesít csomagokat. Az Alameda Megyei Rendőrség szerint az áldozat orra eltörhetett, de egyéb szembetűnő sérüléseket is szenvedhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik