Nagyvilág

Alig egy hónap után bezárt Trump közösségi oldala, amit csak Trump használt

JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Esélyes, hogy egy újabb közösségi platformra nyergel át a korábbi amerikai elnök.

Miután az összes mainstream közösségi oldalról kitiltották, Donald Trump csapata a tavasszal mozgolódni kezdett, hogy egy vadonatúj közösségi oldalt hozzanak létre a leköszönő amerikai elnöknek. Május elején aztán elindul a From the Desk of Donald J. Trump, ahol jellemzően olyan bejegyzéseket helyezett el Trump, amilyeneket korábban a Twitterre írt.

Alig egy hónappal később az oldalt leállították, és Trump vezető tanácsadója, Jason Miller a CNBC-nek elmondta, nem is fogják újraindítani. Miller a Twitteren később viszont sokatmondó választ adott arra, hogy az új közösségi oldal megszüntetése előfutára-e annak, hogy a korábbi elnök egy másik platformon tűnik fel:

Valójában igen, maradjanak velünk!

Szakértők azt már korábban pedzegették, hogy az új felület aligha fogja feje tetejére állítani a közösségi médiát, arra viszont jó eszköznek tartották, hogy a leköszönő elnök továbbra is tűzben tartsa a híveit. Ezt az elméletet erősíti az a körülmény is, hogy az egy hónapja induló oldalra csak Trump tudott posztolni, más felhasználóknak csak arra volt lehetőségük, hogy kedveljék a bejegyzéseket, vagy tovább osszák őket azokon a platformokon, ahonnan Trumpot kitiltották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik