Nagyvilág koronavírus

Nem tud botrány nélkül ünnepelni Ludovic Orban

Ludovic Orban / Facebook
Ludovic Orban / Facebook
Szinte már hagyomány, ha a születésnapját ünneplik, megsértik a járványügyi szabályokat.

Idén sem adatott meg a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökének, hogy a koronavírus-járvány idején botrány nélkül ünnepelje születésnapját – írja a Főtér. Kedden a parlament egyik termében nagy bulit tartottak az immár 58 éves Ludovic Orban tiszteletére.

A csaknem 30 fős rendezvényen a kiszivárgott felvételek tanúsága szerint sokan nem viseltek maszkot, noha ez a belső terekben, a munkahelyeken, így a képviselőházban (amelynek Orban az elnöke) továbbra is kötelező.

Erről megkérdezték Florin Citu miniszterelnököt, aki elég diplomatikusan válaszolt, hiszen Orban pártelnökként a főnöke. A kormányfő azt mondta, koalíciós egyeztetésen volt, nem látta a felvételeket, nem tudott a buliról, de ilyeneket csak a lazítások következő szakasza, június elseje után lehet tartani.

Ludovic Orban éppen egy éve, még miniszterelnökként kényszerült magyarázkodásra, miután pillanatok alatt elterjedt a Facebookon egy fotó, amelyen oldott hangulatban dohányzott, iszogatott néhány minisztere társaságában, maszk nélkül a születésnapján.

Kapcsolódó
Orban megmagyarázta születésnapi „bűneit”
A kedélyes iszogatás, szivarozgatás, a maszkviselés elmulasztása miatt 3000 lej büntetést fizetett a kormányfő.

Arra, hogy a jelenlegi kormányfő nem tudott pártelnöke szülinapi partijáról, magyarázat lehet, hogy a Maszol.ro szerint egyre gyakoribbak a nyilvános súrlódások Ludovic Orban és Florin Citu között, a Nemzeti Liberális Párt gyakorlatilag két táborra is szakadt a párt szeptemberi tisztújító kongresszusa előtt. Annak kimenetelét befolyásolhatja az is, hogy Klaus Iohannis államfő – akit a párt valódi vezetőjének tartanak – melyik elnökjelölt mellé áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik