Nagyvilág koronavírus

Főnökének elege lett a lázadó román főpapból

KONSTANCAI ÉRSEKSÉG / FACEBOOK
KONSTANCAI ÉRSEKSÉG / FACEBOOK
Hiába hagyott fel vírustagadó akcióival, nem bocsátottak meg az érseknek

A Transindex és a Főtér is arról ír, hogy Teodosie Petrescu tomisi (konstancai) érsek nem lesz egyhamar metropolita. Hiába  kérte előléptetését, feletteseinek elegük lett ellentmondásos akcióiból. A Román Ortodox Egyház nem engedi feljebb a ranglétrán.

Dániel pátriárka hivatalos levélben emlékeztette arra, hogy nem tartotta be az egyház ajánlásait, a világjárvány idején provokatív akciókat szervezett, az általa vezetett doktori iskolában plagizálnak, és még a számláit sem fizeti rendesen.

Teodosie érsek csak személyes ambíciói miatt akar metropolita lenni, miközben „adminisztratív, gazdasági, kanonikussági-fegyelmi és nevelési problémák” vannak az általa vezetett érsekségban, amely ráadásul sok pénzzel tartozik az egyháznak is, tudatta vele a romániai ortodox egyház feje.

Az érsek egyelőre tehát hiába próbál metropolita lenni, pedig a szent cél érdekében, felhagyott vírustagadó akcióival, a minap már arra is hajlandó volt, hogy oltakozásra buzdítsa híveit, amit korábban megtagadott. 2019 szeptemberében azzal váltott ki nagy indulatot, amikor kiderült, többet keresett a román államfőnél, a pátriárkánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik