Nagyvilág

Hajtóvadászat indult egy felfegyverkezett belga katona ellen

JAMES ARTHUR GEKIERE / BELGA MAG / Belga via AFP
JAMES ARTHUR GEKIERE / BELGA MAG / Belga via AFP

A belga rendőrség különleges osztaga átfésül egy erdős területet, miután egy komolyan felfegyverkezett katona erőszakos fenyegetéseket tett, írja a BBC.

A katonai lövészoktató korábban halálosan megfenyegette Marc Van Ranst virológust, aki az ország járvány elleni védekezésének egyik kulcsfigurája.

A szakembert és családját idő közben biztonságos helyre szállították.

A gyanúsítottnál valószínűleg rakétavető és több fegyver is van.

A rendőrség Limburg tartományban, Dilsen-Stokkem városától nem messze, egy erdőben indított hajtóvadászatot a férfi ellen, miután egy hozzá köthető autóban jelentős számú fegyvert láttak a napokban.

Sajtóértesülések szerint a férfi nagyon erőszakos és szélsőjobboldali nézeteket vall. Hagyott maga után leveleket is, melyekben az áll,

készen állok a végső harcra a rendőrséggel, és nem tudok tovább élni egy olyan társadalomban, ahol a politikusok és a virológusok mindent elvesznek tőlünk.

A gyanúsított valószínűleg a hadsereg egyik laktanyájából szerzett több fegyvert is azt állítva, hogy gyakorlatot szervez. Feltételezhető, hogy golyóálló mellényt is visel.

A belga terrorelhárítás rendkívül komolyan veszi a fenyegetést, állítólag több laktanyát is bezártak és megtiltották a katonáknak a távozást.

Vincent Van Quickenborne igazságügyi miniszter arról beszélt, voltak arra utaló jelek, hogy erőszakos,

de az elmúlt 24 órában bebizonyosodott, hogy azonnali veszélyt jelent.

Belgiumban legkevesebb 30 katonát figyelnek szélsőjobboldali nézeteik miatt, egyikük a mostani gyanúsított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik