Nagyvilág

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor a kazanyi iskolai lövöldözés miatt

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
A fegyveres támadásban nyolcan haltak meg, többségük gyerek.

Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló levelet küldött Vlagyimir Putyinnak, Oroszország elnökének, illetve Rusztam Minnyihanov tatárföldi elnöknek a kazanyi iskolai lövöldözéssel kapcsolatban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden délután.

Mély megrendüléssel értesültem a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett szörnyű terrortámadásról. Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni részvétünket és együttérzésünket ezekben a nehéz órákban,

írta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: imádkozunk az áldozatok családjaiért, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek.

Kedden egy 19 éves helyi férfi nyitott tüzet az iskolában, ahol akkor éppen 700 diák mintegy 70 dolgozó tartózkodott. A támadásban nyolcan meghaltak, köztük egy tanár, a halálos áldozatok többsége nyolcadik osztályos tanuló volt. A sebesültek között 18 gyerek és három felnőtt van, a regionális minisztérium közlése szerint hat gyerek rendkívül súlyos állapotban van.

Az elkövetőt, akit elfogtak, Ilnaz Galjavijev néven azonosították. Áprilisig egy főiskolán tanult, ahol csöndes és nyugodt diákként ismerték, tisztelettudóan viszonyult a többiekhez és a tanárokhoz – mondta az egyik ottani forrás a TASZSZ orosz hírügynökségnek. A TASZSZ szerint Galjavijevet azonban áprilisban tanulmányi problémák miatt eltanácsolták a főiskoláról.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik