Nagyvilág

Ausztria pénzügyi segítséget nyújt Indiának, de beutazási tilalmat vezet be

MTI/EPA/Idrísz Mohammed
MTI/EPA/Idrísz Mohammed

Ausztria a külföldi katasztrófahelyzetek kezelésének támogatására létrehozott alapokból (AKF) kétmillió eurós segítséget nyújt Indiának a koronavírus-járvány elleni védekezéséhez – jelentette be Sebastian Kurz kancellár szerdán a kormányülés után. Az azonnali segélyből az Osztrák Vöröskereszt segítségével antivirális gyógyszereket vásárolnak és küldenek a járvány által különösen sújtott Indiába.

Az 1,35 milliárd lakosú Indiában sorra dőlnek meg a járvány újonnan regisztrált fertőzöttjeinek napi rekordjai, ez a szám már egy hete tartósan 300 000 fölött van. A járvány kezdete óta több mint 200 ezren haltak meg a fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben.

Kapcsolódó
Pokoli pillanatképek Indiából: egy halott kiesett a mentőből, egy másikat motorra ültettek
„Az emberek úgy halnak meg, mint az állatok” – írta le a helyzetet az egyik krematóriumban segédkező férfi.

A támogatás és szolidaritás Indiának ebben a rendkívüli szükséghelyzetben magától értetődő

– mondta a kancellár, aki viszont bejelentette az Indiára vonatkozó beutazási tilalmat a légi forgalomban, mely csütörtöktől lép életbe. Eszerint Indiából csak ausztriai lakhellyel rendelkezők léphetnek be az országba, és nekik is karanténba kell vonulniuk. Ezzel a rendelkezéssel próbálják megakadályozni a koronavírus újabb mutációjának behurcolását Ausztriába.

Kapcsolódó
Ezért veszélyes az egész világra az Indiában tomboló járvány
Addig egyikünk sem lesz biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik