Nagyvilág

Megjelent egy nemrég készült videó, amin búcsúdalt énekelt az elsüllyedt indonéz tengeralattjáró legénysége

Nyilvánosságra hozott egy videót az indonéz haditengerészet, amelyen az elsüllyedt tengeralattjáró legénysége egy búcsúdalt énekel – közölte a BBC. A szívszorító felvételt néhány héttel ezelőtt készítették az egyik parancsnok távozása után.

Nem állok készen rá, hogy hiányozz nekem, nem állok készen rá, hogy nélküled éljek. A legjobbakat kívánom neked.

– énekelte a legénység kórusa.

A KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró múlt hét szerdán tűnt el, fedélzetén 53 emberrel. Előzőleg érzékelők 850 méteres mélységben lokalizálták a tengeralattjárót, amelynek maximális merülési mélysége 500 méter. Vasárnap jelentették be, hogy megtalálták a tengeralattjárót a tengerfenéken. Hadi Tjahjanto katonai parancsnok ekkor megerősítette, hogy az 53 fős legénység életét vesztette. A tengeralattjáró legalább három darabra szakadt.

A tengeralattjáró utáni kutatás több mint egy tucatnyi helikopterrel és hajóval folyt, amerikai, ausztrál, szingapúri, malajziai és indiai segítséggel. Az 1977-es, német gyártmányú KRI Nanggala 402 tengeralattjáró 1981 óta tartozott a délkelet-ázsiai szigetország flottájához. A tengeralattjárón 2010 és 2012 között teljes körű felújítást végeztek egy dél-koreai hajógyárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik