Nagyvilág koronavírus

Karnyújtásnyira került a görög nyaralás

GARDEL Bertrand / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP
GARDEL Bertrand / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP
Május 15-től mehetnek görög földre nyaralni azok, akiknek ez a vágyuk. Laposodik a járványgörbe.

Görögország május 15-től megnyithatja határait a turisták előtt – közölte szerdán Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök rendkívüli tévébeszédében az MTI szerint. Elmondta, hogy a járványgörbe az oltási kampánynak köszönhetően laposodni látszik. Megjegyezte, hogy a fertőzöttek száma továbbra is magas, és felszólította az embereket, hogy az április 30-án kezdődő görög ortodox húsvét idejére kerüljék az utazásokat. Hozzátette:

Célunk egy biztonságos húsvét és egy korlátozásoktól mentes nyár.

Micotákisz szerint a kormányzati elképzelések megvalósítása nagyban függ attól, hogy a járvány újra terjedni fog-e vagy sem. A tervek szerint az éttermek május 3-tól, az iskolák pedig május 10-től nyithatnak.

A görög kormány áprilisban nagyszabású akciót indított, aminek keretében ingyen osztottak ki a lakosoknak otthon elvégezhető koronavírusteszteket. Emellett fokozatosan megnyitották a főiskolákat és egyes szolgálatásokat nyújtó üzleteket.

Az utóbbi 24 órában 3015 fertőzöttet regisztráltak és 86 halálesetet. A járvány kitörése óta ezzel a fertőzöttek száma 323 644-re gyarapodott, míg a kór halálos áldozatainak száma 9713-ra. A görög kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy megpróbálja fellendíteni a haldokló turizmust, amely korábban a görög gazdaság kulcságazata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik