Nagyvilág koronavírus

Görögország jövő héten kinyit a beoltott magyarok előtt is

Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images
Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Görögország feloldja az Európai Unióból, így a Magyarországról érkező beutazókra vonatkozó karanténszabályozást jövő héttől, írja a Reuters.

A módosítás értelmében a beoltottaknak és a negatív koronavírus teszttel rendelkezőknek sem kell karanténba vonulniuk majd.

Múlt hónapban elsőként a beoltott izraeliek számára engedték el az egy hetes kötelező karantént.

A Reutersnek a görög turisztikai minisztérium egy neve elhallgatását kérő magas rangú tisztviselője arról beszélt, jövő héttől az Európai Unió állampolgárai mellett az Egyesült Államokból, a Nagy-Britanniából, a Szerbiából, az Izraelből és az Egyesült Arab Emírségekből érkező utasokra is az új szabályok lesznek majd érvényesek.

A beoltottak és a negatív teszttel rendelkezők Athén, Thessaloniki, Heraklion, Chania, Rodosz, Kos, Míkonosz, Santorini és Korfu repülőterein léphetnek majd be az országba, valamint két meghatározott határátkelőhelyen.

A beutazóknak igazolnia kell, hogy mindkét oltást megkapták. Ha negatív teszttel érkeznek, az nem lehet 72 óránál régebbi.

A turistákra ugyanúgy vonatkoznak az életben lévő korlátozások, de Görögország május 14-re a teljes nyitást tűzte ki célul.

Az eddigi szabályok szerint csak negatív teszttel engedték be a külföldieket Görögországba, és mindenkinek hét napra karanténba kellett vonulnia.

Görögországban eddig 301 103 koronavírusos esetet regisztráltak és 9054 beteg halt meg a járvány kezdete óta.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik