Nagyvilág koronavírus

Matovic hazudott a szlovákoknak az orosz vakcináról

Zuzana Čaputová / Facebook
Zuzana Čaputová / Facebook
Ezt maga az államfő jelentette be.

Igor Matovic nem mondott igazat arról, miért kérte vissza a Szputnyik V-vakcinát Oroszország. Ezt Zuzana Caputová államfő közölte, miután áttanulmányozta az adásvételi szerződést és az oroszok által küldött levelet – írta Bumm.sk.

A pénzügyminiszterré bukott volt kormányfő állításával ellentétben az oroszok nem azért kérték vissza a Szlovákiába küldött vakcinákat, mert azokat az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal nem megfelelő laboratóriumban vizsgálta.

Más oka van annak, hogy visszakérik a vakcinákat

– jelentette ki az államfő, aki sürgette, tegyék közzé a szerződést, hogy kiderülhessenek a részletek.

Abban bízik, amíg az illetékes minisztérium nem dönt erről, nem terhelik hamis információkkal az embereket arról, ki sértette meg az oltóanyag szállításáról szóló szerződést. Az elnök örömmel vette, hogy immár az egészségügyi miniszter vette át az orosz vakcinával kapcsolatos ügyek intézését.

A Paraméter szerint később az igazságügyi miniszter megerősítette az államfő szavait. Mária Kolíková is látta az adásvételi szerződést, illetve az orosz féltől április 6-án érkezett levelet, szerinte sem igaz, hogy a laboratóriumi vizsgálattal volt bajuk az oroszoknak noha Igor Matovic ezt állította és azért is repült moszkvai tárgyalásai után azonnal Szijjártó Péterhez.

Kapcsolódó
Magyarország vizsgálja be a szlovák Szputnyik-vakcinákat
Szijjártó Péter segítséget ígért a szlovák pénzügyminiszternek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik