Nagyvilág koronavírus

Mindenkinek szabadnapot adott a főnök, hogy a dolgozók kocsmázhassanak a nyitás napján

Hosszú zárva tartás után hétfőn nyitnak a vendéglátóhelyek és különböző üzletek Angliában. Sokan szabadságot vettek ki, hogy megünnepelhessék a nyitást.

Egy kis londoni marketingcég vezérigazgatója azonban úgy döntött, minden alkalmazott megérdemli a kikapcsolódást – írja a Metro. Chris Donnelly, a Verb Brands feje bejelentette, hogy aki hétfőn be mer jönni az irodába, azt el fogják küldeni.

Taiyou Nomachi / Getty Images

Donnelly szerint az elmúlt időszak sokak számára megterhelő volt. „A kocsmák és üzletek hónapok után nyitnak, és azt szeretném, hogy az alkalmazottak tudják, mennyire megbecsüljük őket, illetve hogy élvezzék ezt a napot, és ne az irodában ücsörögve töltsék” – nyilatkozta a férfi. Mint mondta, döntésével a vállalkozásokat is segítheti, hiszen a munkatársak boltokban, éttermekben, kocsmákban költekezhetnek majd. A férfi persze azt sem bánja, ha az alkalmazottak a hétfőt az ágyban, pihenéssel töltik.

A Verb Brandsnél az évek során több olyan szabályt is bevezettek, amelyekkel a munkavállalók morálját igyekeznek javítani.

Új-zélandi mintát követve például három nap szabadnapot vehet ki az, aki vagy akinek párja elvetélt. A mesterséges megtermékenyítésre, illetve örökbefogadásra készülő alkalmazottaknak is biztosítanak szabadnapot, hogy el tudjanak menni a kötelező találkozókra, időpontokra.

Donnelly szerint a siker nagyszerű, de ha valaki eléri, annak kötelessége segíteni másokon, ahogy csak tud. „Ez egy olyan felfogás, amelyet ahol csak tudok, érvényesítek” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik