Nagyvilág koronavírus

Meleg vízzel töltött gumikesztyűkkel fogják a magányos covidos betegek kezét egy brazil kórházban

Egy brazil nővér ötletén hatódott meg a világ: hogy az izolációtól is szenvedő covidos betegek azt érezzék, hogy valaki fogja a kezüket, összekötözött, meleg vízzel feltöltött gumikesztyűket tett a kezükre. A nővért Semei Araújo Cunhának hívják, és a São Carlos-i kórház intenzív osztályán dolgozik. Cunha még március végén posztolta ki az ötletes-szomorú megoldást saját közösségi oldalára, amit mostanra egy Twitter-poszt hatására felkapott a web népe.

Cunhát egy helyi tévécsatorna is megkereste, nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy ez a kesztyűs technika két okból is hasznos: a meleg víz felmelegíti az intubált betegek kihűlt kezét, emellett pedig olyan érzést ad, mintha valaki fogná a kezüket, ami megnyugatólag hat rájuk. A posztot meghatott twitterezők tömegei osztották tovább.

Ilyen is csak egy nővérnek juthat eszébe. Szívszaggató és gyönyörű egyszerre

– írta egyikük. Mások saját coviddal kapcsolatos traumáikról, és arról a félelmükről írtak, hogy valamely szerettük magányosan kell szenvedjen. Brazíliában az utóbbi időben megugrott az új koronavírusos betegek száma, márciusban kilencvenezer betegről számoltak be.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik