Nagyvilág

Helikopterbalesetben meghalt Csehország leggazdagabb embere, a magyar Telenor tulajdonosa

Helyi idő szerint szombaton kora este lezuhant egy helikopter Alaszkában. Az első információk alapján azt lehetett tudni, hogy a balesetben öten haltak meg, és csak egy túlélője volt a zuhanásnak. A túlélő szintén súlyosan megsérült, őt kórházban ápolják.

A New York Times azt írja, hogy az áldozatok között van Petr Kellner is, aki Csehország leggazdagabb embere volt, sőt az egész közép-európai térségé, vagyonát a Forbes 17,5 milliárd dollárra becsülte.

Petr Kellner 2018-ban vette meg a magyar Telenort. Akkoriban egy üzlettársán keresztül Mészáros Lőrinccel is összekötötték, és felmerült, hogy a magyar oligarchához kerülhet végül a telekommunikációs cég.

Az üzletember gyakran járt Alaszkába helikopteres sítúrákra, ahol az a lényeg, hogy csak helikopterrel megközelíthető csúcsokra viszik a síelőket.

A Szövetségi Légügyi Hatóság tájékoztatása szerint az Eurocopter AS50 típusú helikopter Butte közelében zuhant le, Anchorage-től nem messze, egyelőre nem tudni, hogy miért.

A mentőakció és a roncs további darabjainak felkutatása miatt a térségben hétfő délelőttig repülési tilalmat rendeltek el. A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság szakértője a helyszínen fogja megvizsgálni, hogy mi okozhatta a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik