Nagyvilág

Novák Katalin pártja és a nők-férfiak szövetségéről

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A Fidesz alelnöke szerint az Európai Népárt és a meleglobbi is túl messzire ment.

Egy belga tévének Novák Katalin azt mondta, a Fidesz nehezen búcsúzott el az Európai Néppárttól (EPP), de ideje volt kilépnie – írta az MTI. A Fidesz alelnöke a VRT flamand közszolgálati tévében arról beszélt, legnagyobb aggályuk az volt, hogy az EPP korlátozta volna jogaik gyakorlásában képviselőiket, ami elfogadhatatlan. (Korábban azzal magyarázta a döntést, hogy túl baloldali lett a konzervatív pártcsalád.)

A kilépés új helyzetet teremt, valami újnak a kezdetét, amitől azonban egyáltalán nem fél – tette hozzá. A Fidesznek lehetősége nyílik rá az Európai Parlamentben, hogy képviselje a kereszténydemokrata értékeket.

Gyakran alig lehet már megkülönböztetni egyik pártot a másiktól, és egyes országokban már nincsenek olyan pártok, amelyek kiállnának például a családi értékek mellett.

Arról is beszélt, hogy a tömeges bevándorlás támogatása nem az egyetlen megoldás Európa demográfiai válságára. A Fidesz megoldása, hogy támogatja a családokat, a kívánt gyermekek vállalását – mondta a családokért felelős miniszter. Novák Katalin szerint Magyarországon

konszenzus van arról, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, ahogyan mindig is volt. (…) A meleglobbi túl messzire ment. Azokat, akik nem minden területen a melegjogok előmozdítására törekszenek, rögtön melegellenesnek bélyegzi meg.

Az uniós költségvetés és a koronavírus-járvány miatti mentőcsomag kapcsán úgy vélte, reméli, a pénz folyósítása mielőbb elindul. A kormány eredetileg a mentőcsomagot nem támogatta, mert nem szorult rá, de elfogadták, hogy más országoknak szükségük van rá.

A Fidesz jövőbeni szövetségeseiről azt mondta, új frakcióval nem  terveznek, a múlttal nem foglalkoznak, előre tekintenek. Már nem kell túl sokat várni, hogy kiderüljön, milyen politikai szövetség jön létre a Fidesz részvételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik