Nagyvilág

Nemi erőszakkal vádolja a szerb ellenzékit a fiatal színésznő

Az immár Amerikában élő Danijela Stajnfeld az ügyészségen megnevezte az erőszaktevőt.

A fiatal színésznő vallomásban megerősítette, hogy Branislav Lecic ismert szerb színész, ellenzéki politikus, egykori művelődési miniszter, a Liberális Demokrata Párt alapító tagja erőszakolta meg – írja a Szabad Magyar Szó.

Danijela Stajnfeld traumájáról néhány hónapja már tudott Szerbia az Amerikában forgatott dokumentumfilmjéből. (A színésznő korábban azt mondta, éppen az eset miatt költözött ki az Egyesült Államokba.) A filmben nem nevezte meg az illetőt, csak annyit mondott, hogy 2012-ben, 21 évesen megerőszakolta a szerb filmipar befolyásos alakja.

Most az Insajdernek adott exkluzív interjúban Danijela Stajnfeld azt mondta, az ügyészségnek átadott egy hangfelvételt, amelyen kettejük beszélgetése hallható. A színésznő az átélt trauma utáni gyógyulási folyamat részeként hívta fel a férfit, aki nem tagadta tettét. Branislav Lecic egyelőre nem reagált a vádra.

Két éve Belgrádban a Szerbiai Rádió és Televízió épülete előtt egy tüntetésen a színész-politikus a jelenlegi hatalmat éppen erőszakossága miatt bírálta, arról beszélt, hogy a Vucic-féle vezetés megszállóként viselkedik és félelmet kelt saját népében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik