Nagyvilág koronavírus

Megúszta a covidosok nagyváradi „csodadoktora”

Országos botrányt okozott kijelentéseivel a tüdőgyógyász.

Romániában pár nap alatt a vírus- és maszktagadók hőse lett Flavia Grosan, aki állította, legalább ezer koronavírus-fertőzöttet meggyógyított a saját receptje, egy általa kitalált kezelés alapján, a magánrendelőjében – írja a Főtér.ro. A nagyváradi tüdőgyógyászt a járványügyi korlátozásokat, az oltást és a maszkviselést elutasítók már-már csodatevő orvosnak, Covid-istennőnek tekintik.

Ők hétfőn a Bihar Megyei Orvosi Kamara előtt tüntettek, mert fegyelmi indult Flavia Grosan ellen, miután durván támadta a kórházi protokollt.

Azt állította, kollégái „hatalmas hibákat követnek el a fertőzötteket ellátó kórházakban”, ahol a nemzetközi protokoll miatt halál fenyegeti a pácienseket, maszkos oxigénterápiára pedig nincs is szükség,

Állításait semmivel nem igazolta, azokat a szakma kétségbe vonta.

A Bihar Megyei Orvosi Kamara elnöke szerint kijelentéseivel súlyosan aláásta az orvosokba vetett bizalmat, Carmen Pantis szerint ráadásul több olyan beteget tartanak nyilván, akik az ő  magánpraxisából kerültek kórházba a koronavírusos fertőzés miatt.

A Főtér szerint a valódi csoda az, hogy a „csodadoktor” egyelőre szankciók nélkül megúszta az egészet, továbbra is működtetheti váradi praxisát, kezelheti pácienseit, csak megígértették vele, hogy a súlyosabb eseteket kórházba küldi.

Ez azért furcsa, mert a megyei orvoskamara elnöke szerint Grosan nézeteinek hatására egyre több helyen utasítják el a súlyos covidos betegek a maszkos oxigénterápiát. Ezt erősítette meg a nagyváradi kórház sürgősségi osztályának vezető orvosa is. Szerinte több betegük is közvetlenül Flavia Grosan nyilatkozatai után döntött így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik