Nagyvilág

45 csaló joghallgatót kizárt a Bukaresti Egyetem

Universitatea din București / Facebook
Universitatea din București / Facebook
Közösen oldották meg a feladatokat az online vizsgán.

Kedden bejelentette a Bukaresti Egyetem rektora, hogy kizárják azt a 45 diákot, akik csaltak a februári online vizsgáztatásnál – írja a Transindex. Az elsőéves hallgatók a jogi karra jártak, ami Marian Preda professzor szerint még inkább súlyosbítja vétküket, hiszen belőlük lettek volna a jövő ügyvédei, bírái.

A rektor tudatta: a jogtudományi kar nagy többséggel hozta meg a döntést, amit ő jóváhagyott, mert a csalásra nem lehet más válasz,  csak a kizárás. Marian Preda arról is beszélt, hogy komoly gondok vannak a romániai felsőoktatásban, mert áttértek a „tömegoktatásra” megjelentek a „diplomagyárak”, a színvonalas egyetemek pedig  alulfinanszírozottak. A rektor felhívást intézett kollégáihoz és a diákokhoz, hogy próbáljanak közösen tenni az oktatás színvonalának javításáért.

Elsőként az Edupedu.ro írt arról, hogy a diákok létrehoztak két  csoportot a WhatsApp applikáción, hogy közösen oldják meg az online feladatokat. Miközben az egyik csoport vizsgázott, a másik kikereste a helyes válaszokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik