Nagyvilág

Bohócos mémmel kommentálta Kovács Zoltán, hogy magyar nyelvű tartalmakat is készít a Deutsche Welle

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A 444.hu szúrta ki Kovács Zoltán Facebook-oldalán a klasszikus, bohócos mémet, amivel a magyar kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára azt a hírt kommentálta, hogy a német közszolgálati Deutsche Welle magyar nyelvű tartalmakat is készíteni fog. A lap szerint nem a mém Kovács legnagyobb poénja, hanem az, hogy posztja szerint „Magyarországon a média- és sajtóviszonyokat a piac alakítja”.

Kovács idézőjelesen aposztrofálja közszolgálatinak a német közszolgálati televíziót, amellyel szemben aztán kritikaként hozza fel, hogy egy vicces műsorukban a műsorvezető Hannibal Lecterhez „kitalált kannibál sorozatgyilkoshoz hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt”. Azzal is baja volt, hogy a Deutsche Welle főigazgatója olyan témák feldolgozását ígérte, melyekről kevés szó esik a magyar nyilvánosságban, példaként az emberi és kisebbségi jogok, illetve az LMBTQ csoportok helyzetét felhozva.

Kapcsolódó

Hozzátette:

Az, hogy a Deustche Welle által hiánypótolni igyekezett „igazi story-k” olyan témákban, mint az LGBTQ vagy egyéb kisebbségi jogok, nem jelennek meg a német „közszolgálati TV” által kívánt mértékben, talán nem véletlen.

Kovács Zoltán teljes posztját itt olvashatja el:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik