Nagyvilág koronavírus

Június 22-re minden korlátozást eltörölhetnek: így nyit újra Nagy-Britannia

WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP
WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn felvázolta, milyen lépésekben nyithat újra Nagy-Britannia, írja a BBC.

Ennek részletei a következők:

  • Március 8-tól minden iskola kinyit, a szabadtéri sportolást az oktatási intézményekben engedélyezik. A szabadtéri kikapcsolódást szintén engedélyezik, tehát két ember leülhet majd egymással kávézni, piknikezni.
  • Március 29-től szabadtéren legfeljebb hat ember vagy két háztartás tagjai találkozhatnak egymással, akár a kertjeikben is. Újranyitnak ekkor a szabadtéri sportlétesítmények is.
  • Április 12-től nyithatnak a nem létfontosságú üzletek, a fodrászatok, a múzeumok és a könyvtárak is. Alkoholt is lehet elvitelre kiszolgálni ettől a naptól, valamint nyithatnak az állatkertek és vidámparkok egyaránt. Fogadhatják a sportolókat az uszodák és a konditermek, de továbbra sem találkozhatnak egymással tömegesen szabadtéren az emberek. Temetéseket 30 fő részvételével, esküvőket 15 fő jelenlétével lehet megtartani
  • Május 17-től – ha a járványhelyzet engedi – engedélyezik a szabadtéri összejöveteleket 30 főig. Már beltéren is találkozhatnak majd két háztartás tagjai. Nyithatnak a mozik, szállodák, beltéri sportlétesítmények, de a távolságtartási kötelezettség betartása mellett. A focistadionokba tízezer néző léphet majd be, az esküvőkön és temetéseken pedig egyaránt 30 fő jelenhet meg.
  • Június 21-től a tervek szerint minden korlátozást eltörölnek, ekkor nyithatnak utolsó lépésként a szórakozóhelyek.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik