Nagyvilág koronavírus

Elhunytak maradványait ásták ki sírokból Olaszországban, hogy másokat temethessenek a helyükre

Az olasz rendőrség letartóztatott három temetői dolgozót Calabria tartományban, akiket azzal vádolnak, hogy elhunytak maradványait ásták ki különböző sírokból, ezáltal helyet teremtve új halottak élettelen testének, írja a Guardian.

A nyomozók szerint az őrizetbe vett gyanúsítottak pénzt kértek a gyászoló hozzátartozóktól vállalva azt, hogy helyet keresnek a helyi temetőben az elhunytaknak Tropea községében.

A sírásokat a rendőrség által kihelyezett rejtett kamerák buktatták le.

Egyes kiásott maradványok évek óta a föld alatt voltak, más elhunytak teste pedig még le sem bomlott

– írta a rendőrség közleményében.

A hatóságok még tavaly indítottak eljárást az ügyben azt követően, hogy a községben az a szóbeszéd járta, pénzért bárkinek találnak helyet a temetőben.

Állítólag egy helyi lakos jelezte, hogy amikor kiment a temetőbe egyik rokonához, valaki más sírhelye állt már ott.

A nyomozók szerint a három elkövető mindig éjszaka követte el a bűncselekményeket. A koporsókat csákánnyal törték össze, az elhunytak ékszereit fűrészekkel és kalapácsokkal semmisítettek meg. A Guardian szerint a felszínre hozott holttesteket fekete műanyag zsákokba tették, aztán kidobták vagy elégették azokat.

A temetkezési helyek hiánya évek óta problémát okoz Olaszország déli részén, ahol az elhunytakat sokszor évekig sem tudják eltemetni. Ezt a krízist csak súlyosbította a koronavírus-járvány.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik