Nagyvilág koronavírus

Teljes karantén alá helyezik Athén térségét

A kijárási tilalom meghosszabbítása nem volt elég.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kedden elrendelte Athén térségének teljes karantén alá helyezését az utóbbi hetekben megszaporodott koronavírus megbetegedések miatt.

A korlátozások értelmében bezárják a nem létszükségleti cikkeket árusító boltokat és az iskolákat február 11-től a hónap végéig – mondta Micotákisz lakossági felhívásában, amelyet az ERT közszolgálati televízió közvetített. Hozzátette, hogy a diákok ismét távoktatásra fognak átállni.

Görögország a múlt hét végén szigorításokat fogadott el a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására, Athénban és Szalonikiben három órával meghosszabbították a hétvégére vonatkozó kijárási tilalmat. Az új szabályok értelmében szombaton és vasárnap este hat órától reggel ötig az emberek csak különösen indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket.

A görög kormány három hete óvatosan lazított a járványügyi korlátozásokon, ennek nyomán azonban egyenletesen emelkedni kezdett a fertőzöttek száma. A 11 millió lakosú Görögországban a járvány kitörése óta 166 067 koronavírussal fertőzött személyt mutattak ki, akik közül 6017-en hunytak el a kórban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik